In het nieuws

Krant  “Teylinger Nieuwsblad”

Stukje 17 augustus 2016

Teylinger nieuwsblad augustus 2016

Krant  “Witte Weekblad”

Stukje 24 augustus 2016

witte weekblad 24 augustus2016

Stukje 3 augustus 2016

HCSSH00303WBQPH.0108145004-zoom (2)

Krant  “De Teylinger”

Stukje 16 augustus 2017


Stukje 17 augustus 2016

Teylinger 17 augustus 2016 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stukje 3 augustus 2016

De teylinger 3 augustus

Stukje 1 juli 2015

Stukje teylinger VET 1 juli

 Nieuwswebsite “De Teyding”

Huttenbouwdorp met echte burgemeester

ImageImage

VOORHOUT, 15 augustus 2017 – De Voorhoutse jeugd heeft vandaag op sportpark Elsgeest de mooiste hutten gebouwd. Burgemeester van het tijdelijke dorp met huizen gemaakt van pallets en ander hout is Marijn Breedijk (12). Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft hem vanmiddag de burgemeestersketen omgehangen. Marijn komt al jaren naar de Voorhoutse vakantie evenementen. Foto’s Mariska de Graaff.

De kinderen kunnen vannacht overnachten in een tent op het grasveld bij scoutinggroep Boerhaave. Het is voor de derde keer dat met medewerking van de scouting de huttenbouwers kunnen blijven slapen. Woensdag wordt er moonlight tobbetje steken georganiseerd. Wie het mooist verkleed is en de meeste ringen steekt kan een leuke prijs winnen.  Donderdag staat er een groot luchtkussen om lekker op te springen en komt de brandweer om 18.30 uur om de huttenbouwers eens goed nat spuiten.

ImageImage

Kindervakantieweken weer voorbij

ImageImage

TEYLINGEN, 19 augustus 2016 – De Teylingense kinderen konden zich de afgelopen tijd weer vermaken tijdens de diverse vakantieweken die er in de gemeente werden georganiseerd. In Sassenheim verrees er eerder deze maand op het ijsbaanterrein weer een heuse kinderstad. In Voorhout bouwden de kinderen deze week hun eigen Huttendorp en in Warmond komt vandaag een einde aan de Kindervakantieweek. (Foto’s: Mariska de Graaf, Bart Kool en PR)

In alle gevallen waren de kinderen een aantal dagen tot zelfs twee weken onder de pannen. Waar in Sassenheim en Voorhout de kinderen hun eigen onderkomen bouwden, stonden op Koudenhoorn in Warmond de tenten al klaar voor de kinderen. In alle gevallen was er voor de kinderen een groot aantal activiteiten georganiseerd. Zo stond er in alle dorpen een springkussen en werd er in Sassenheim een rommelmarkt voor de kinderen georganiseerd. In voorhout was er voor de kinderen dit jaar een nieuwe activiteit: het Moon Light Tobbetje Steken. In Warmond konden de kinderen zich onder meer uitleven op het oud hollandse spellen circuit.

Nu hutten weer zijn afgebroken en de tenten weer neergehaald, komt er voor de meeste kinderen ook een einde aan de vakantie. Het gewone schoolleven begint weer.

Voorhout:

ImageImage


Nat einde voor huttenbouw (september 2014)

VOORHOUT, 2 september 2014 – Afgelopen donderdag werd de huttenbouw van Vakantie Evenementen Teylingen (VET) in Voorhout afgerond met het natspuiten van de jeugd door de brandweer. Wethouder Arno van Kempen en raadsleden hebben de vrijwilligers van VET afgelopen week het Vrijwilligerscompliment uitgereikt. Foto’s Guido Strik.

ImageImageImage

VET organiseert in de schoolvakantie gedurende 3 weken diverse leuke activiteiten voor kinderen. Zo zijn er verschillende knutselgroepjes, uitjes en vindt in de derde week de huttenbouw plaats op het terrein van de ijsbaan. Bij het compliment van de gemeente hoort een cheque ter waarde van € 1.250,-, te besteden aan een activiteit of presentje voor de vrijwilligers.

ImageImageImage

Huttenbouw (onderstaande foto’s Mariska de Graaff van afgelopen woensdag)

ImageImage

ImageHet is maandagochtend, hier hebben wij ons maanden op verheugd! De huttenbouw is gestart. De afgelopen twee dagen hebben we met iedereen keihard gewerkt om al het hout alvast te verdelen, zodat de kinderen vandaag gelijk aan de slag kunnen. Na een aantal uren staan er al complete hutten overeind. De regen zal de pret niet drukken, iedereen had uit voorzorg een zeil meegenomen en de kinderen gaan vrolijk door met bouwen.

Dinsdag: de weersvoorspelling was slecht, bijna het zelfde als gisteren, nat! En dat hebben we geweten, maar wat nou natte voeten? Er moesten toch bierdoppen verdiend worden, bij de ene hut kan je nagels lakken en bij de andere weer van de glijbaan, voor twee bierdoppen. ‘s Avonds hadden we VET’s got Talent in @-HOK waar we bijzondere en leuke talenten hebben bewonderd. Bovendien werd ook de “Vrijwilligersprijs van ‘t jaar” aan ons uitgereikt!

ImageWoensdag: het einde van de bouwweek komt dichterbij. Alle hutten zijn zo goed als af, het is prachtig weer en de hutten worden geverfd in een zomers kleurtje.

Donderdag: de allerlaatste dag! Sommige kinderen vinden het leuk, want dan mogen alle hutten gesloopt worden, nadat de brandweer is geweest en iedereen lekker heeft gegeten. Sommige kinderen vinden het jammer, want nu moeten ze weer een jaar wachten.Gelukkig heeft iedereen het naar zijn zin gehad en hebben we er met z’n allen een feest van gemaakt.

Iedereen die ons daarbij geholpen en ondersteund heeft (vrijwilligers, zorgmoeders en sponsoren) hartelijk dank daarvoor: bedankt voor jullie inzet!

Merel Plug


Huttenbouw afgesloten met schuimdouche (augustus 2012)

ImageImage

Image
V
OORHOUT, 10 augustus 2012 – De huttenbouw van De Spelewey in Voorhout is donderdag afgesloten met een schuimdouche voor de circa 130 kinderen. Stichting Jeugd en Jongerenwerk Voorhout kon dankzij een groep nieuwe vrijwilligers, diverse sponsoren en medewerking van de brandweer de afgelopen week weer de huttenbouw organiseren op het ijsbaanterrein. Foto’s Mariska de Graaff.

Image


Burgemeester van het huttendorp was Julian Kling. Na het bouwen van de hutten gingen diversie kinderen als ondernemer aan de slag. Zo kon je een ‘tatoeage’ laten zetten, nagels laten lakken en je haar laten vlechten. De huttenbouw is de afsluiting van drie weken vakantie evenementen bij De Spelewey.

 

Huttenbouw in Voorhout (juli 2010)

ImageImageImage

VOORHOUT, 29 juli 2010 – Na dagenlang timmeren was het vandaag de laatste dag van de huttenbouw voor 95 kinderen, onderdeel van de Vakantie Evenementen in Voorhout. Update: Fotoreportage toegevoegd. Foto’s Mariska de Graaff. Op de foto zie je de burgemeester van het huttendorp, de 12-jarige Lars. Op zijn kantoor kon iedereen met een probleem terecht. Voor organisator Dora Duijnisveld is het dit jaar de tiende en laatste keer dat zij het evenement organiseert. Duijnisveld kreeg een boek voor tekeningen en foto’s van de afgelopen 10 jaar dat zij de huttenbouw organiseerde. De brandweer hielp mee om een groot schuimbad te maken waar de jeugd onder de waterstralen kon spelen. Bekijk de fotoreportage.

ImageImageImage

ImageImage

 Drievliet

Image

In het 35ste jaar van het bestaan zijn de vrijwilligers van Vakantie Evenementen Voorhout op vrijdag 23 juli naar Drievliet in Rijswijk gegaan. Om 9 uur stond de bus klaar om af te reizen en de weersvoorspellingen waren goed, echt pretpark weer.Even voor tienen werd er verzameld bij de ingang van Drievliet rond de zestig kinderen stonden te popelen om “losgelaten” te worden op de attracties en belevenissen. Toen eindelijk het hek openging waren de kinderen bijna niet te houden. Er werd een verzamelpunt ingericht en de kinderen gingen onder begeleiding van de vrijwilligers in groepjes het park in. Na de middag mochten de kinderen die er aan toe waren zelfstandig in het park rond dolen. Als extra attractie heeft de meidengroep KUS een tweetal optredens verzorgd, deze optredens zijn door velen bezocht. De laatste uitgaansdag van de Vakantie Evenementen 2010 is goed bezocht en de kinderen en begeleiding zijn moe en voldaan teruggekomen.

Slotdag
Op 14 augustus is er nog een slotdag waarbij de parkeerplaats op de Boekhorstlaan opgebouwd wordt tot een pretpark en een stormbaan.

Visles voor Voorhoutse jeugd (juli 2010)

ImageImage

VOORHOUT, 14 juli 2010 – In het kader van de Vakantie Evenementen van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Voorhout kregen circa 60 kinderen woendagmiddag in de Schoutenlaan visles. Tot 14 augustus worden er allerlei evenementen georganiseerd voor de kinderen in Voorhout. Foto’s Mariska de Graaff.

De kinderen kregen vooraf uitleg over het vissen. De 17-jarige Max Bel, een Imageervaren visser, liet zien hoe je het beste kunt vissen met respect voor de natuur. De kinderen maakten vervolgens hun eigen hengel. ‘s Middags gingen de kinderen met hulp van opa of moeder vissen op de Schoutenlaan. Helaas werden er geen vissen gevangen vanmiddag.

Van 26 tot 29 juli wordt er op de ijsbaan weer een huttendorp opgebouwd en op 14 augustus is er een slotdag waarbij de parkeerplaats op de Boekhorstlaan opgebouwd wordt tot een pretpark en een stormbaan. Voor organisator Dora Duijnisveld is het dit jaar de tiende en laatste keer dat zij het evenement organiseert. Zij hoopt dat andere vrijwilligers het stokje kunnen overnemen zodat de traditie, die al 35 bestaat, kan worden voortgezet.

Bollenstreekomroep (BO)

Op zaterdag 1 maart 2014, werd Saskia van Leeuwen (inmiddels oud-vrijwilliger) geïnterviewd door omroep Bollenstreek.De zogenoemde streektelefoon gaat door de gehele Bollenstreek om clubs en verenigingen hun verhaal te laten doen.

Benieuwd wat Saskia te vertellen had? Luister dan hier het fragment terug :