Verslag 2013

Van 12 t/m 30 augustus 2013 hebben de vakantie evenementen plaats gevonden.  Het waren 3 geweldige weken vol fantastische activiteiten.

Week 1

De eerste week bestond uit een vossenjacht waar het thema “DE SMURFEN” duidelijk naar voren kwam. Zo’n 70 kinderen gingen onder begeleiding op zoek naar meerdere smurfen. Ook Gargamel was aanwezig met zijn kat Azrael. Dinsdag hebben 80 kinderen koekjes gebakken. Een geweldige activiteit die volledig gesponsord werd door bakker Ammerlaan. Ook de baksmurfen waren aanwezig en dat was helemaal gezellig. Super gezellig en een volle zaal trok het avond programma ”De Smurfen deel 1” . Met in de pauze lekkere popcorn en chips was ook deze activiteit een groot succes. Woensdag was het tijd voor het laboratorium van grote smurf, wederom een druk bezochte activiteit waarbij de kinderen konden experimenteren met olie, water, krijt en bellenblaas. Natuurlijk was er ook een echte raket. Het was een top activiteit en de kinderen hebben genoten. Donderdag is er geknutseld en hebben de kinderen een smurf gemaakt die balanceerde aan de rand van de tafel. Ook hier zat de zaal weer lekker vol. De knutsel smurfen waren ook van de partij. Wederom zat de zaal weer vol die avond.  De spannende film ” De vijf legendes” draaide en dat was duidelijk te merken. Knarsende en krakende popcorn zakjes en zacht gemompel, maar verder was het sssssttttil. Vrijdag zijn we met een volle bus van 60 kinderen en 2 volgauto’s met alle begeleiding naar de Linneaushof gegaan. Een uitje dat ieder kind mee wil maken. Het weer was heerlijk lekker warm en dus konden de kinderen genieten in de water speeltuin. Op 1 vervelende wesp na heeft iedereen een top dag gehad en ook de aanwezigheid van Gargamel kon niets meer bederven. Het was fantastisch en volgend jaar gaan we zeker weer.

Week 2

De tweede week maandag, op naar Space Expo, duidelijk minder kinderen, maar het was super interessant. Dinsdag was een gezellige handwerk ochtend. Ouderwets met naald en draad een smurf maken. Uiterst geconcentreerd werd er gewerkt. Het resultaat was fantastisch. Engelen geduld is beloond. Die avond stonden de ramen nog net niet te trillen… DISCO in de Spelewey. Een groot succes dansende en springende kinderen en een stoelendans en genieten maar. Het was van 19.00 tot 21.00 uur en ze wilden eigenlijk nog helemaal niet naar huis toen de papa’s en mama’s voor de deur stonden. Woensdag zijn we naar het Overbosch gegaan om gezellige spelletjes te doen en smurfen toversoep te maken. Ook hier waren er veel kinderen van de partij. Super gezellig in het bos met grote smurf en zijn vrienden. Ook Gagamel was weer van de partij, maar die kon geen smurf vinden. Donderdag een rustige knutseldag, een smurfen trekpop. Klinkt eenvoudig maar de kinderen moesten hun creativiteit goed benutten. Vrijdag zijn we in avifauna geland, met een volle bus en 1 volg auto was het weer goed druk. Al zingend en springend zijn we in groepjes het park rond gegaan. Super leuk was het voeren van de papegaaien. Met een bakje nectar in de hand tussen de krijsende papegaaien was niet voor iedereen weg gelegd. De speeltuin was echt fantastisch, wat een feest zoveel te doen zoveel te beleven. Toen het tijd was om te gaan wilde eigenlijk nog niemand naar huis.

Week 3 (Huttenbouw)

De laatste week HUTTENBOUW, door de inschrijvingen vooraf waren we al voorbereid op 200 kinderen. Dit jaar voor het eerst overnachten op het terrein, spannend, maar super gezellig. Op tijd naar bed en fris en fruitig weer klaar staan voor de kinderen. Hout en tenten zijn zondag geplaatst en klaar gezet. Ook de indeling van het veld hebben we die dag al klaar gezet. Alles om ervoor te zorgen dat het inschrijven niet te lang zou duren. Het weer was fantastisch niet te warm, maar vooral droog. Die eerste ochtend was voor ons overweldigend; wat een sfeer en wat veel kinderen! We hebben gelukkig niemand teleur hoeven stellen en ruimte gemaakt voor de laatste losse inschrijvingen. De 225 kinderen konden naar hartenlust timmeren zagen en zelfs nog schilderen. Dit alles dankzij top sponsoren Van Schooten, Van Kesteren en Vink systemen Katwijk. In de tenten konden de kinderen eten en drinken en voor wie wilden nog wat kleuren. Dinsdag avond was er een avond programma met kampvuur bij de scouting. Deze activiteit was super bezocht en de afsluiting met Gargamel maakte het feest compleet. Woensdag een sport dag voor de kinderen die wilden. Ze konden  zich inschrijven voor een voetbal wedstrijd in een opblaasbare voetbal arena. Super geslaagd en zeer sportief. Donderdag de laatste dag alweer nog een dagje bouwen en toen hamburgers met patat en natuurlijk de brandweer. Zoveel schuim monsters over het veld en zoveel toeschouwers. Ouders, opa’s en oma’s, broer en zussen, het was geweldig. Het verhaal was afgesloten die middag en de buiken waren gevuld tijd om 2013 af te sluiten. Hutten slopen hout afvoeren en spijkers rapen.

We kijken terug op een geweldige 3 weken. We hebben gelachen en ook gehuild. De politie kwam s ’nachts ter controle voorbij wat wij als erg prettig hebben ervaren.  De brandweer was de afsluiting, maar jammer genoeg moest ook de ambulance nog komen voor een jongen die in een schroef was gaan staan. Doordat de schroef nog vast zat aan een plank en deze er niet zo uitgehaald kon worden heeft het best even geduurd. Dankzij een top optreden van onze vrijwilligers konden de kinderen gewoon door gaan met het voetbal toernooi en met hun timmer werk. De jongen stond diezelfde middag alweer voor onze neus. Zijn moeder heeft ons allemaal meerdere malen bedankt en overladen met lekkers voor ons adequate handelen. De samenwerking met de Combi brug en het vooraf super mooie duidelijke programma boekje hebben ervoor gezorgd dat de opkomst boven verwachting is uit gekomen. Daarbij was de planning van de 3 weken voor ouders erg prettig. De laatste 3 weken heeft dus ook zeker weer onze voorkeur voor volgend jaar. Met dank aan al onze vrijwilligers kunnen wij terug kijken op 3 FANTASTISCHE WEKEN. Op naar volgend jaar!!!

CREW Vakantie Evenementen Teylingen